Clickmed
programare rapida la medic

Chiftele de varza si ton

Actualizat la data de: 06 Februarie 2015
Chiftele de varza si ton

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: redusa

Varietatea de nutrienti din chiftelele de varza si ton este binevenita in alimentatia unui bolnav de ciroza hepatica. Tonul aduce numeroase beneficii ficatului, furnizand cantitati importante de proteine si acizi grasi omega-3, care diminueaza nivelul colesterolului rau si al trigliceridelor. Reteta este suficienta pentru 20 de portii.

Ingrediente:

  • 180 g ton in suc propriu, scurs bine
  • 1 sfert de varza alba, taiata fasii cat mai subtiri
  • 1 ceapa mica, maruntita
  • 40 g faina cu agent de crestere
  • 2 oua, batute bine
  • 60 ml lapte degresat
  • 2 linguri ulei de rapita

Mod de preparare:

Puneti toate ingredientele intr-un bol mare, amestecati-le cu o spatula si lasati compozitia sa se odihneasca 10 minute. Incingeti o tigaie anti-aderenta la foc potrivit si adaugati uleiul de rapita. Puneti cate o lingura din compozitia cu ton in tigaie si prajiti chiftelele pe ambele parti, pana devin aurii. Daca doriti o textura mai fina, puteti procesa compozitia in blender inainte de prajire.

Apreciaza
2 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate