Clickmed
programare rapida la medic

Pui cu sos de papaya

Actualizat la data de: 22 Ianuarie 2015
Pui cu sos de papaya

Timp de preparare: 15-30 minute

Dificultate: medie

Puiul cu sos de papaya este o reteta usoara, savuroasa si sigura pentru consum in insuficienta cardiaca.

Datorita ingredientelor sale sanatoase si a modului dietetic in care este gatit, preparatul poate fi inclus si in dieta persoanelor cu intoleranta la lactoza, afectiuni renale, boala de reflux gastroesofagian si sensibilitate la gluten.

Ingrediente:

  • 300 grame papaya bine coapta
  • 1 lingurita ulei din seminte de struguri
  • 1 lingurita de miere
  • 1 jumatate lingurita ghimbir
  • 1 praf de nucsoara
  • 1 praf de scortisoara
  • 1 praf de piper negru
  • 40 grame nuci caju crude (neprajite si fara sare)
  • 1 piept de pui fara piele, dezosat

Mod de preparare:

Procesati pulpa de papaya in blender, apoi adaugati uleiul, mierea, ghimbirul, nucsoara, scortisoara, sare si piperul si amestecati bine.

Preincalziti cuptorul la 190 de grade Celsius. Tapetati o tava de copt cu hartie de pergament, imprastiati nucile caju pe fundul acesteia, apoi asezati pieptul de pui taiat fasii subtiri si intindeti deasupra carnii sosul de papaya. Coaceti preparatul 20-25 de minute si serviti-l imediat.

Apreciaza
1 voturi

Atentie!Intrebati medicul specialist daca reteta este recomandata in cazul dumneavoastra.

Salveaza articolul pentru mai tarziu
Poti accesa articolul oricand, de pe orice dispozitiv, din contul tau sfatulmedicului.ro sau din aplicatia de mobil SfatulMedicului (iOS, Android)
Sterge articolul
Elimina articolul din lista celor salvate